- Frakt 65 kr - Fraktfritt vid köp över 900 kr inom Sverige - Frakt 65 kr - Fraktfritt vid köp över 900 kr inom Sverige

En illustratörs dagbok

DIY: gör handgjort kort till julklappen

Så här i juletider tänkte jag tipsa om ett personligt kort till julklappen som du kan skapa själv. Till själva kortet använder jag ett tjockt akvarellpapper av bomull 300g för jag vill att kortet ska vara styvt men vilket akvarellpapper som helst funkar.

Jag använder en linjal för att riva papperet i lagom stora bitar. Det går också fint att  mäta noga och sedan klippa eller skära med kniv. Själva kortet behöver inte vara så stort tycker jag, ca 4x7 cm kanske. du behöver också ett papper där du ska måla färg på. det behöver inte heller vara så stort, kanske 10x10 cm. Det papperet behöver inte vara så tjockt. Vill du göra flera kort använder du ett större papper att måla på.

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

Jag börjar med att blanda till de färger jag gillar. För det motiv jag har valt, en gran, väljer jag gröna toner. Mitt tips är att testa först på ett annat papper och där testa att måla olika färgblandningar som du blandat med gul och blå, grön och blå, ljusblå och gul... testa dig fram vad du gillar.

När jag vet vilka toner och färger jag vill ha målar jag dessa på det större papperet. Om man vill kan man låta det torka och testa måla ett till lager när det första har torkat. När det sedan är torrt gör jag några tunna linjer med en svart tunn fineliner.

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

Därefter tar jag fram saxen och klipper ut en enkel form av en gran, en triangel. Mät så att det passar på ditt kort. Sedan limmar jag fast granen på mitt kort. Vill man kan man skriva något på, jag skriver God jul. Om man har en stans som gör hål kan man göra ett hål för kortet men jag kan tycka att det är fint att bara använda en kraftig nål eller en pryl för att göra hål till ett snöre. Klart! Visst blir det fint med handgjord känsla?

skapa personligt kort till julklapp med jenny wallmark

Fortsätt läsa

Vernissage och utställning

Vernissage och utställning

Nu på lördag den 25/3 finns jag i konsthallen på Matfors bibliotek mellan kl 12-14 där jag ställer ut min konst fram till den 29/4. Det blir målade original, några nya prints och mina bonader i textil. Varmt välkommen!

Arrangör: Matfors konstförening

Fortsätt läsa

– Det mesta hjärnan kommer på är ren smörja...

– Det mesta hjärnan kommer på är ren smörja...

...och det gäller även för de mest kreativa av oss, säger Anders Hansen på tal om kreativitet i tv-serien Din hjärna på SVT Play. 

Har du någonsin känt att allt flyter på, att det känns lätt och att det du gör fångar hela din uppmärksamhet? Då har du upplevt det man kallar för flow. Enligt min egen erfarenhet, när jag varit i flow har det känts enkelt och roligt att måla, rita eller vad jag nu gör. Det jag skapar känns nytt och jag blir nöjd med resultatet. Flow är ju något man söker och helst vill känna varje gång man skapar men så funkar det ju inte.
 
Jag såg nyligen Anders Hansen i hans serie på SVT om hjärnan, delen om kreativitet, och han berättar att flow är det vi människor uppfattar som ett av livets mest lustfyllda tillstånd, inte avslappning som man kan tro. Forskning har också kopplat flow till minskad depression och utmattning. För att få flow enligt Anders ska du ofta utsätta dig för nya erfarenheter och kunskaper och se till att motionera, äta och sova bra. Du ska utföra uppgifter som är svåra men som du behärskar. Det får inte vara för lätt men inte heller för svårt. Det ska alltså vara på gränsen till att du inte klarar av det. Som att hjärnan behöver en utmaning. Du behöver också plocka bort alla distraktioner (finns det något mer störande än alla notiser på telefonen?). Men framför allt poängterar Anders att du måste försöka om och om och om igen.
 
Jag har ingen lust att kalla det mesta jag gör för smörja som Anders beskriver det 😅. Men om man skapar något ofta och varje dag så blir ju inte allt man gör bra. Mycket läggs på hög och ja kanske det blir något av det annan dag. Och för att vaska fram guldkornen måste man öva ofta och mycket och rätt vad det är så känner man att det här är bra, det här gillar jag och det kan bli något. Känner du igen dig i det?
 
Visst är det spännande med hjärnan? Se Anders serie om hjärnan på SVT Play här.ERBJUDANDE JUST NU!
Gör en beställning av varor från webbutiken på minst 400 kr och få postern Be creative på köpet. Postern är i storleken 21x30 cm och gäller en per kund. Postern skickas med automatiskt om din order överstiger 400 kr. Gäller till och med den 3/2.
.
Vill du få mina nyhetsbrev? Anmäl dig här >>>
.
Se Elisabeth Gilbert prata om kreativitet och att försöka om och om igen.

Fortsätt läsa

Walking

Walking

Det var sent igår. Egentligen för sent för att filma för det blev så mörkt ute. Men jag har bestämt mig för att göra något kreativt varje dag. Öva på något och bli bättre. Jag tror att det kommer att handla om att rita, måla, avbilda människor. Jag får se. Den här får heta Walking. Det är så roligt när jag låter handen bestämma vad som ska hända på papperet. Ingen plan eller krav. Jag tänker att den rosa gående mannen går i sina egna tankar. Vad tycker du?

Fortsätt läsa

På temat Biss och Kajs

På temat Biss och Kajs

Ni som har hund vet hur det känns ibland om vintern, när man är trött och frusen men måste gå ut tidigt om morgonen ändå. Det har hänt (särskilt när de var valpar) att jag har gått ut med pyjamasbyxorna på (ja sådana farfarsbyxor med rutor och ränder, men ändå). Men jag resonerar så att byxorna knappt syns under min fantastiska, fluffiga, varma kappa. Förra vintern, när jag glatt visade upp den nyinköpta kappan för mina barn, skrek de av skratt och sa i kör att jag såg ut som Biss och Kajs. Har ni sett det programmet på Barnkanalen? Går det ens längre? Ja men ni kanske förstår av namnet vad det handlar om. Det spelar ingen roll. Det är den bästa kappan.

Fortsätt läsa

Summerlight, målningen som blev en storsäljande poster

Summerlight, målningen som blev en storsäljande poster

En sommarkväll i fjällvärlden. Mjukt ljus, inga mygg. Fötterna ömmar efter en lång dagstur på fjället. Tiden står stilla när man vill det. Bara stanna, titta, andas och känn efter. Det blå på himlen är så blått. Träden och sluttningarna är grönare än grönast. Det händer något med mig när jag är här. När jag inte är där längtar jag. När jag är där så undrar jag varför det var så länge sedan sist.

Det finns ingen plats jag någonsin varit på som ger mig så mycket inspiration som Funäsfjällen, Bruksvallarna och Ramundberget.  

En kväll i fjällen inspirerade till poster.

Just nu är postern Summerlight en av de mest säljande i min webbutik. Jag undrar om ni som gillar den känner precis som jag. Om ni också har sommarminnen som känns i hela kroppen. Om det är något härligt som slår an i er när ni tittar på motivet? Jag hoppas det. För då har jag ju lyckats.

Nu kan man beställa poster Summerlight i ett jättestort format, 140x100 cm. Tänk, det skulle vara fint. Kika här >>>

 Summerlight poster

Rallarroser i Tänndalen.

Kariknallarna en sommar
Fortsätt läsa

Jag flyttar min studio

Nu börjar det närma sig. Jag flyttar min studio in till Sundsvall. Jag har ju i alla år haft min studio i mitt hem, vilket har varit jättebra. Men nu är det dags att flytta och växa lite. Det känns pirrigt, annorlunda och jättekul! Den stora skillnaden i den nya lokalen är att jag kommer att kunna ha ett showroom, där jag kan ha öppet och ta emot kunder som vill köpa posters, textil, brickor och originalkonst. Jag kommer dessutom att fortsätta med mina workshops som jag hade för några år sedan.

Jag kommer att ha en invigning för er som är intresserade av att kika in till mitt nya showroom. Följande tider gäller:

Måndag 16 november kl.10-12 och 16-19
Torsdag 19 november kl.10-12 och 16-19

Dessutom, kommer det finnas möjlighet att köpa tjusiga inredningsprylar av min min granne, Grön form. Man måste vara helt frisk om man kommer, det finns handsprit och vi hjälps åt att hålla avstånd. 

Adress: Kolvägen 10, Sundsvall, samma hus som Eurokakel

eurokakel, jenny wallmark,
Fortsätt läsa