Fri frakt över 800 kr.

Om

Jag försöker bidra till att göra världen vackrare, mer begriplig, tydligare, rolig och färgglad.

För mig har form, färg och bilder fått en stor plats i livet sedan barnsben. Jag minns att till favoritlekarna hörde att göra tecknade bilder till egna berättelser och handgjorda dagstidningar med både textinnehåll och illustrerade annonser.

Idag arbetar Jag heltid som frilansande illustratör och formgivare med kunder i Sverige, Europa och Japan. Vägen dit har inte varit helt rak. Bakom mig har jag utbildning och arbete inom grafisk design, kommunikation och ekonomi. Efter andra föräldraledigheten tog jag beslutet att följa drömmen – att få arbeta med formgivning på frilansbasis.

Idag består mitt arbete av fyra huvudområden: Illustration, mönsterformgivning, grafisk form och målning. Mitt uttryckssätt är okomplicerat, färgrikt och tilltalar lika ofta barn som vuxna.

Illustration

Illustrationer kan användas för att förklara något, ge ett sammanhang, skapa något unikt och för att locka och tilltala människor. Det kan vara användbart i broschyrer, på produkter, på webben eller i tidningar och magasin. Jag har en okomplicerad och ibland naiv stil och kan hjälpa dig att skapa illustrationer till just ditt ändamål.

Mönsterformgivning

Utan mönster skulle världen vara väldigt enfärgad. Mönster och färgkombinationer ser vi hela tiden i vår vardag och är min passion. Mönster pryder dina kläder, ditt porslin, förpackningen med havregryn och boken du läste igår kväll. Jag skapar mönster till alla användningsområden.

 

Grafisk formgivning

Du har texten och behöver hjälp att sätta samman den på ett läsvänligt och tilltalande sätt. Exempelvis rapporter, broschyrer eller förpackningar.

Design by Jenny Wallmark

Jag har dessutom min egen produktkollektion av främst tryckta posters och målad konst. Mina produkter säljs i den egna webbshoppen och hos en mängd återförsäljare i Sverige och andra länder i Europa.
– Jag vill avbilda världen på mitt sätt, på hur jag ser och upplever den. Jag är oerhört glad och uppskattar att mina kunder köper min design. Jag drivs av en inre passion för att uttrycka världen som jag ser det genom färgkombinationer, mönster och strukturer. I en orolig värld skadar det inte med en vacker, fin och behaglig miljö runt omkring oss. För mig är det viktigt och jag tror det är viktigt för mina kunder.

Kreativt nätverk

Jag samarbetar med duktiga kreatörer i ett stort nätverk inom formgivning, design, foto, inredning, eventteknik, marknadsföring och försäljning. Inget uppdrag är för litet eller för stort.

Kunder

Sveriges konsumenter, Länsstyrelsen, Moderna museet, Designtorget, Jamtli, LOFT Japan, Isetan Japan, Miyoshi Seisakusho, Diakonia, Piggo, Sundsvalls kommun, Nynäshamns kommun, Kulturverkstan, DEA, NTI, Rörets industrier, Skopet personaltidning, Heja Sundsvall, Human empire, Confident living, Rummet Sundsvall, Nordic Design Collective och många fler.