Fri frakt över 800 kr.

Att inreda med posters

Att inreda med posters
29 september, 2017 Jenny Wallmark
illustratör, illustration, poster, print, tavelvägg

ATT INREDA MED POSTERS
Ja hur gör man för att få den ultimata tavelväggen? Googlar man på tavelvägg får man 861 000 resultat. Så, det saknas inte åsikter och kunskap i frågan. Det saknas inte heller numera butiker att köpa posters. Den marknaden har exploderat de sista två åren. Men jag vill ändå bidra med mina tankar kring den åtråvärda tavelväggen, eftersom jag själv trängs på marknaden med många posters med min design.

Till att börja med är det läskigt att slå in den första spiken, eller skruva in första skruven för den delen. Särskilt om man nyss har tapetserat och allt har ett mysigt nyrenoverat skimmer över sig. Jag vet, jag väntade i flera år när vi flyttade till hus. Några frågor man ställer sig när man står och betraktar sin tomma vägg är hur börjar man? Vilka färger passar? Hur ska de sitta? Vad ska man rama in?

Tjusigt skulle det vara om man hade möjlighet till att fylla sina väggar med originalkonst från sina favoritkonstnärer. Alla har inte budget till det och då är det ju fantastiskt roligt med alla butiker som säljer posters, eller, det beror på hur man ser på det. Det kan kännas jobbigt när det finns så mycket att välja bland idag på nätet. Posters ligger i alla fall oftast i en prisklass som många har råd med. Det innebär ju också en fördel om känner för att förändra sitt hem ibland.

De allra finaste tavelväggarna tycker jag är de som har en blandning av uttryck. Ett exempel är den här tavelväggen. Styling by Lene Rønfeldt and photography by Pia Winther, bilden är från Pinterest.

 

Här har man inte varit så noga när man måttat utan tavlorna ser uppslängda på väggen. Fast på ett snyggt sätt. Men man behöver alltså inte mäta supernoga om man anammar den här stilen. Färgmässigt går tavlorna ihop fint. Några med mer färg i grön, gul, grå och några med svagare toner. Ramarna har olika färger. Rolig idé att sätta ramarna lågt ner, nära golvet.

Nedan är ett annat exempel. Alla tavlorna går ihop färgmässigt fint, tavelväggen ger ett vilsamt intryck. Det är en blandning av stilar, foton, illustrationer och målning. Bilden finns här på Pinterest.

Graphic Modern Living Rooms More

Jag anser att de finaste tavelväggarna har en blandning av foton, kanske privata foton från en resa, foton på barnen ihop med vykort, målningar och annat. Sedan mixar man gärna färg och material på ramarna. Se här ett till bra exempel:

Bild från Pinterest.

at home with: designer trine skollers.

Bor man litet, med få hela väggar eller inte gillar idén med tavelvägg, så är det snyggt med en eller två större posters. Se ett exempel här från Mapiful:

Eller här, ett av mina egna motiv från min webbshop, Eukalyptus.

 

Några tips när det gäller att göra en tavelvägg

  •  välj några färgstarka, eller kraftfullare motiv och några med svagare toner. Jag känner att fluffet runt omkring gör att de mer uttrycksfulla motiven får mer plats.
  • variera storlekarna
  • variera färg och material på ramarna
  • köp ramar på loppis
  • rama in egna foton och barnens teckningar
  • är du kreativ så kan du skapa och rama in din egen konst
  • har du råd och vill, köp originalkonst
  • kolla vad för slags väggar du har så du köper rätt skruv, spik, molly etc
  • köp posters i min webbutik, du kan välja på olika storlekar och ibland även färg på motivet.

Slutligen, var inte så rädd att prova dig fram. Är du rädd för att göra hål i väggen, lägg ut ramarna på golvet innan. Här kan du se fler exempel på tavelväggar: Mitt Pinterest.

 

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*